Conny Tummers

Sinds 1980 ben ik fysiotherapeute, en sinds 2006 ben ik Pilates-instructrice omdat fysiotherapie en Pilates naar mijn gevoel in elkaars verlengde liggen. Ik werk bij Fascinatio Sports sinds januari 2019, waar ik met veel plezier Pilates lessen geef. In mijn vrije tijd houd ik van fietsen, tuinieren, macrofotografie en bezig zijn met computers en websites.

Waarom Pilates?
Als fysiotherapeute zie ik vaak mensen na bijvoorbeeld een rugblessure die niet weten wat ze voor sport moeten gaan doen. In Pilates vind ik een prachtige manier van bewegen waar heel veel mensen baat bij hebben. Alle spieren worden op een veilige manier versterkt, de gewrichten worden  soepeler. Bovendien werken alle spieren samen en wordt de rompstabiliteit beter. Omdat Pilates individueel is, je ligt tenslotte op je eigen matje, kan je dit tot op hoge leeftijd blijven doen, ook met wat blessures. Veel topsporters, bijvoorbeeld balletdansers, gebruiken Pilates om van hun blessures af te komen. Eigenlijk snap ik niet dat niet iedereen aan Pilates doet...

Bij Fascinatio Sports kennen mensen elkaar, is het gezellig. Je wordt opgenomen in de groep en genomen zoals je bent, of je nou topsporter bent of wat minder sportief, wat jonger of wat ouder. Die sfeer spreekt mij heel erg aan, sporten is tenslotte voor iedereen. Als je dan ook nog op bekwame wijze wordt begeleid en serieus kan sporten, dan heb je toch alles wat je in een sportschool zoekt?

Wisten jullie dat ik ook een youtubekanaal heb waar heel veel leerzame video's m.b.t. pilates en lichamelijke klachten op staan?
Klik op deze link voor het kanaal.